Moerenhoutlaan 1 - 2180 Ekeren - 03/540.54.20

Griepvaccinatie

Griep treft elke winter 1 op de 10 mensen. Meestal genees je vanzelf, maar bij sommige risicogroepen kan griep ernstige gevolgen hebben. Ouderen, zwangere vrouwen en mensen met gezondheidsproblemen zoals diabetes of een ziekte van longen, hart, lever of nieren laten zich daarom het best vaccineren. Jaarlijkse griepvaccinatie biedt de beste kans om zonder griep de winter door te komen. Vanaf half oktober is het vaccin beschikbaar, en voor risicogroepen wordt het voor bijna de helft terugbetaald.

Zoals andere jaren organiseren we enkele momenten waarop u zonder afspraak langs kan komen om uw griepvaccin te laten zetten. U dient dit vaccin zelf mee te nemen. Vraag dus tijdig aan uw huisarts een voorschrift! (telefonisch, e-mail of reguliere afspraak)
Een griepvaccin wordt aangeraden voor de volgende risicogroepen:
• zwangere vrouwen vanaf het tweede trimester van hun zwangerschap
• iedereen die ouder is dan 65 jaar
• alle mensen vanaf de leeftijd van 6 maanden met een chronische ziekte zoals diabetes of van bijvoorbeeld hart, longen, lever, nieren of zenuw- en spierstelsel; ook mensen die een verminderde weerstand hebben door een andere ziekte of door een behandeling.
• alle personen die in een instelling verblijven, en zeker in een woonzorgcentrum
• Alle personen die in de gezondheidssector werken
• alle mensen die samenwonen met de risicopersonen of die zorgen voor kinderen jonger dan 6 maanden.

Indien u behoort tot bovenstaande risicogroepen bent u van harte welkom op de volgende momenten:

DONDERDAG 17 oktober :18.00-19.00u 

WOENSDAG 23 oktober:  9.30-10.30u

DINSDAG 29 oktober: 14.30-15.30u

MAANDAG 4 november: 18.00-19.00u,

DONDERDAG  14 november : 17.00-18u.00

We vragen u om uw ID-kaart mee te brengen naar de consultatie. De consultatie zal worden aangerekend aan terugbetalingstarief.
Tijdens deze vaccinatiemomenten kunnen wij niet ingaan op andere medische vragen. Wil je je vaccinatie combineren met een andere vraag, maak dan een gewone afspraak. Kan je niet op één van de voorgestelde data, dan ben je uiteraard ook welkom op een gewone afspraak.

Met vriendelijke groeten,
Het team van Huisartsen.A