Moerenhoutlaan 1 - 2180 Ekeren - 03/540.54.20

Griepvaccinatie

Vaccinatie tegen griep

Vaccinatie tegen griep maakt geen deel uit van het basisvaccinatieschema. De griepprik is wel sterk aanbevolen voor deze risicogroepen:

  • 65-plussers, en met de corona-epidemie iedereen ouder dan 50 jaar;
  • vrouwen die zwanger zijn tijdens het griepseizoen;
  • chronisch zieken: mensen met een hartziekte, een longziekte zoals ernstig astma of COPD, een lever- of nierziekte, of chronische spierziekte, of met diabetes;
  • mensen verminderde weerstand door andere ziekten of door een medische behandeling
  • al wie in een woonzorgcentrum, psychiatrische instelling voor lang verblijf of instelling voor personen met een beperking opgenomen is;
  • iedereen die in de gezondheidssector werkt;
  • iedereen die onder hetzelfde dak woont met deze risicopersonen of met kinderen jonger dan 6 maanden.

Omwille van de COVID-19 epidemie is het dit jaar extra belangrijk dat de risicogroepen zich maximaal laten vaccineren tegen de griep. Dat geldt ook voor gezonde personen vanaf 50 jaar. Zo vermijden we dat de ziekenhuisbezetting te hoog zou worden bij een eventuele coronapiek in het griepseizoen. Voor al deze groepen geldt een gedeeltelijke terugbetaling via het RIZIV.

Wanneer vaccineren tegen het griepvirus?

De jaarlijkse griepvaccinatie wordt best toegediend tussen midden oktober en midden december. Het vaccin beschermt pas goed na twee weken en is maar goed voor één winterperiode. Want elk jaar circuleren er andere types griepvirussen en de samenstelling van het vaccin moet telkens worden aangepast.

Wij organiseren in onze praktijk vier momenten waarop u enkel voor de griepprik langs kan komen. Dit op zaterdagvoormiddag tussen 9uur en 13uur. ( 10 oktober – 24 oktober – 7 november en 21 november ) U kan online of via het secretariaat een afspraak maken. U brengt uw identiteitskaart en het vaccin mee. We rekenen hiervoor geen remgeld aan.

Wat kost de griepprik?

De griepvaccins kosten ongeveer 4 euro per vaccin voor gewoon verzekerden en 2,5 euro voor wie een verhoogde tegemoetkoming heeft.